Kindervoorstellingen

"Harry!"

Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan, maar raakt hopeloos verdwaald! Hoe komt hij weer thuis?

(Geïnspireerd op het prentenboek 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers)

 

"Sssst...de tijger slaapt....!"

De tijger is in diepe slaap, maar ze ligt wel HEEL ERG in de weg.
Hoe kunnen de andere dieren erlangs zonder dat ze de tijger wakker maken?
Dat wordt spannend!!

(Geïnspireerd op het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup)

 

"Het mannetje dat zo graag wat minder bang zou willen zijn..."

Bang mannetje durft niks te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker. Als hij zijn lievelingslieveheersbeestjesbroek aantrekt is hij bang dat ze hem uitlachen. Hij heeft er genoeg van. Met een beetje hulp van de Toverboom verandert hij in een 'best wel dapper' mannetje!

(geïnspireerd op het prentenboek 'Bang Mannetje' van Mathilde Stein en Mies van Hout).

 

"Scherpe tanden..... Lange staart!"

Krokodil wil heel graag spelen met de andere dieren. Hij klappert met zijn tanden en slaat met zijn staart op het water. Maar zo verjaagt hij wel de kikkers, de libellen en de ooievaars. Van nijlpaard leert hij het anders aan te pakken...

(geïnspireerd op het prentenboek 'Krrr... okodil' van Catherine Rayner).

 

"De Draak in de Put"

In een diepe put woont een boze draak. Iedereen is bang voor hem. Behalve Jacob. Hij gaat gewoon naar de draak toe en praat met hem! De draak vindt dit zo fijn, dat hij Jacob een heel bijzonder cadeau geeft....

Een muzikaal sprookje

 

"Een Vreemde Eend"

Vos, Konijn en Beer ontdekken in het bos een eend die er anders uitziet dan de eenden die ze kennen. Hij komt van ver. ‘Dit is echt een vreemde eend’, zeggen Konijn en Vos. Beer zegt: ‘Heldere, vriendelijke ogen. Vrolijk ook. Ik denk dat hij van grapjes houdt, net als ik.’ Konijn en Vos vinden dat de eend niet zomaar in hun bos op vakantie kan zijn. ‘Straks komen er nog veel meer.’ Als op een keer hun boot weg is, denken Vos en konijn dat de eend hem heeft gestolen.

Een muzikale vertelling, over verschillen, overeenkomsten en het samen delen van het bos (de wereld).